Kilis

Kilis'te Eğitim Tarihi Müzesi kuruldu

16:19 28 Kasım 2017
Kilis'te Eğitim Tarihi Müzesi kuruldu

Kilis'te, eski ders kitapları, eğitim materyalleri gibi tarihi dokümanlarının sergilendiği Eğitim Tarihi Müzesi açıldı.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Nedim Ökmen Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Eğitim Tarihi Müzesi açılışında yaptığı konuşmada, müzede arşiv niteliği taşıyan birçok eserin sergilendiğini söyledi.

Milli, manevi ve kültürel değerlerin dün olduğu gibi bugün de benimsenmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Alagöz, müzede geçmiş yıllarda kullanılan fen bilgisi ve matematik laboratuvar malzemeleri ile tarihi doküman, dikiş makinesi, radyo, piyano, eğitim araçları ve fotoğrafların sergilendiğini belirtti.

Oluşturulan müzenin kent genelinde eğitim öğretim gören tüm öğrenciler tarafından gezilmesinin olumlu olacağını düşündüğünü dile getiren Alagöz, "Öğrencilerimize geçmişten günümüze nasıl bir yaşam tarzıyla geldiğimizi de özetleyebilmek adına güzel bir örnek. İnsanlar buraya geldiği zaman dünü önceki günü rahatlıkla eğitim öğretim anlamında görebilecek." diye konuştu.

Müzenin halka da açık olduğunu aktaran Alagöz, okul idaresince belirlenecek belirli zamanlarda sivil vatandaşların da müzeyi gezebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.