Kilis

Suriyeli ailelere kömür yardımı

16:03 18 Aralık 2017
Suriyeli ailelere kömür yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ihtiyaç sahibi 110 Suriyeli aileye kömür yardımında bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Yurt İçi Yardım sorumlusu Aydın Gençoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış yardımları kapsamında başlatılan çalışmanın tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

İHH olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin dünyanın dört bir yanında mazlumlar için faaliyette bulunduklarını belirten Gençoğlu, bu kapsamda nerede olursa olsun ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, savaş veya doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hayırseverlerin göndermiş olduğu yardımlarla alınan 50 ton kömürü 110 Suriyeli aileye ulaştırdık. İnşallah bu dağıttığımız kömürlerle bu soğuk havalarda üşüyen aileler bir nebze de olsa ısınacaklar. Yardımlarını bizlere ulaştıran tüm halkımızdan Allah razı olsun."

Sena Hecrabia da Halep kuşatmasında oğlunun ve gelininin hayatını kaybettiğini ve torunlarıyla birlikte Kilis'e gelmek zorunda kaldığını belirterek, sığındıkları Türkiye'de, Türk halkı ve İHH'nın kendilerini bir an olsun yalnız bırakmadığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.