Kilis

Sınır ötesine insani yardım

17:03 25 Ocak 2018
Sınır ötesine insani yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, "Annelerin eli üşümesin" projesi kapsamında Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan bölgede barınan Suriyeli ailelere çamaşır makinesi yardımında bulundu.

Vakfın Yetim Birim Sorumlusu Ahmet Kenan, yaptığı yazılı açıklamada, İHH olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ettiklerini bildirdi.

Savaşın başladığı günden bu yana bölgede gıda, sağlık ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda yardım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kenan, proje kapsamında 181 yetim aileye ulaştıklarını belirtti.

Zorlu kış mevsiminin özellikle kadınları ve çocukları olumsuz etkilediğini aktaran Kenan, "Projeden yaklaşık bin yetim faydalanmış olacak. Dağıtımlarımız, elektriğin sağlandığı başta Halep'e bağlı Azez, Cerablus başta olmak üzere İhtimlat, Dabık, Kefre, Mari, Şemmarin, Reyya, Cibrin ve Soran köylerindeki yetim evlerinde gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı.

Kenan, yapılan faaliyetin ardından çamaşır makinelerini alan annelerin bundan sonra ellerinin üşümeyeceğini belirterek, dağıtım sırasında tespit ettikleri bir çok aileye de barınma ve gıda yardımı yaptıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.