Kilis

Kilis'in vefakar kadınlarından Mehmetçik'e anne şefkati

11:42 01 Şubat 2018
Kilis'in vefakar kadınlarından Mehmetçik'e anne şefkati

MEHMET FATİH ASLAN - Terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırılarına uğrayan Kilis'te bir grup kadın, sınırı terör örgütlerinden arındıran Mehmetçik için her gün yöresel yemekler hazırlayıp atkı ve bere örüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör hedeflerini bertaraf etmek amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda aradan geçen günlerde Afrin'deki teröristler tarafından Kilis şehir merkezine 22 roketli saldırı gerçekleştirildi.

Terör örgütünün hedef aldığı yerlerden olan kentte, kadınlar, teröre inat kahraman Mehmetçikler için çalışma başlattı.

Kilis Belediyesi Kadınlar Meslek Edindirme Merkezlerinde bir araya gelen kadınlar, askerler için içli köfte, sarma, dolma ile 2 ay boyunca taze kalabilen kerebiç kurabiyesi hazırlıyor.

Mehmetçiklerin kış soğuğunda mücadele verdiğini düşünerek onlar için birbirinden güzel bere ve atkılar da ören kadınlar, harekatla ilgili düşüncelerini paketlerdeki mektuplara yazıyor.

Hazırlanan yemek, bere ve atkı daha sonra belediye tarafından askeri yetkililere teslim edilerek sınır ötesindeki kahramanlara gönderiliyor.

Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarının sınır bölgelerini terörden arındırmak ve Suriyeli sığınmacıların bu bölgelere dönmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Türk ordusunun sınır ötesindeki mücadelesine halkın da bir şekilde destek vermeye çalıştığını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Terör örgütü tarafından camilerimize, evlerimize, okullarımıza, hastanelerimize, masum insanlara füzeler atılırken kadınlarımız sınır ötesinde mücadele eden askerlerimiz için ana sıcaklığını hissettirmek, yuva hasretini çektirmemek için bir taraftan sarma, dolmalar ev yemekleri yaparken bir taraftan da üşümesinler diye bereler, atkılar örüyorlar. Bunu gece gündüz demeden merkezlerimizde, kendi evlerinde, diğer yerlerde yapıyor."

- "Kadınımız yeri geldiğinde silahını alır savaşır"

Türk ordusunun ve halkının el ele olduğunu tüm dünyaya gösterdiklerini ifade eden Kara, Kilisli kadınların buna en iyi örneği teşkil ettiğini dile getirdi.

Türk kadınının her dönem ve koşulda askerine yardım ettiğini vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Evinde oturan Türk kadınlarımız bile yeri geldiğinde yemek yapar askerine gönderir, yeri gelir atkı, bere yapıp gönderir, yeri geldiğinde yardım faaliyeti, ilk yardım yapar askerine yardımcı olur ve yeri geldiğinde eline silahını alır savaşır. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Kilis halkı gerçekten fedakarlığın, cefakarlığın ve misafirperverliğin zirvesini yaşıyor. Kendi nüfusundan fazla sığınmacıyı barındırmasının yanında Zeytin Dalı Harekatı'na her türlü desteği veriyor. Evinde yemek yaparak, bere, atkı örerek ve Fetih sureleri okuyarak, dualar ederek ordumuzun muzaffer olmasına katkı sunuyor."

Kara, hazırlanan yemek, bere ve atkıların askeri yetkililerce çatışma bölgesindeki askerlere dahi ulaştırıldığını dile getirdi.

- "Ev yemeklerine hasret kalmasınlar"

Aşçılık kursu öğreticisi Nilüfer Topalömer de askerlere birbirinden lezzetli yöresel yemekler göndererek, destek olmaya çalıştıklarına değindi.

Yemekleri anne şefkatiyle, özenle hazırladıklarını vurgulayan Topalömer, "Eminim ki askerlerimiz yemeği, içeceği her türlü karşılanıyordur ama ev yemeğine, anne yemeğine hasret kalmasınlar diye yemek yapıp gönderiyoruz. Onların yanında olduğumuzu anlasınlar, bilsinler. Şu anda onlar için içli köfte, kerebiç, zeytinyağlı dolma ve sarmalar yapıyoruz." dedi.

Bere ve atkı ören Songül Dağdelen ise terör örgütlerinin roketli saldırılarının kendilerini yıldırmadığını, saldırılara inat kalplerinin Mehmetçik için attığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.