Kilis

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

13:07 24 Temmuz 2018
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Hilmi Dülger ile Belediye Başkanı Hasan Kara, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Tekinarslan, mesajında, çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basının demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi.

Basının kamu yönetimiyle vatandaş arasında önemli bir işlev görevi gördüğünü belirten Tekinarslan, "Basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Dal da 4 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz gününün Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını anımsattı.

Basın mensuplarının yeri geldiğinde savaşın ortasına girebildiğine, yeri geldiğinde soğuk kış günlerinde saatlerce çekim yapmak zorunda kalabildiğine işaret eden Dal, "Gazetecilerin haber yapımında karşılaştıkları zorlukları anlayabilmemiz açısından bugün, önemli bir gündür. Zorlu çalışma şartlarına rağmen, kamunun sağlıklı bilgi alabilmesi için mesleklerini büyük bir özveriyle icra eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Dülger ise hızla gelişen bugünün dünyasında etkinliği her geçen gün artan basın ve yayın kuruluşlarının demokrasinin ayrılmaz unsuru haline geldiğini kaydetti.

Basın yayın kuruluşlarının gerek dünyadaki, gerek Türkiye'deki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada ve toplumu aydınlatmada büyük bir görev ve sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Dülger, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı, görevini ifa ederken şehit olan tüm gazetecilere rahmet diledi.

Belediye Başkanı Kara da mesajında basının vatandaşla devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumluluğu üstlendiğini belirterek, "Bu da basının değerini bir kat daha arttırıyor. Bu nedenle basına, dolayısıyla gazetecilere önemli görevler düşüyor. Yaptıkları haberlerde objektif olup, haber kaynağına saygı göstererek hareket ettikleri takdirde basın, güvenilirliğini koruyarak hayatımızda önemli bir yer tutmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.