Kilis

Zafer Bayramı'na doğru

14:46 29 Ağustos 2018
Zafer Bayramı'na doğru

AK Parti Kilis Milletvekilleri Ahmet Salih Dal ve Mustafa Hilmi Dülger ile Belediye Başkanı Hasan Kara ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Milletvekili Dülger, mesajında, 30 Ağustos'un ülkeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyenlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bitti sanıldığı dönemde kazanılmış şanlı bir zafer olduğunu belirtti.

Millet olarak böyle bir günü kutlamanın onur ve gurunu yaşadıklarını aktaran Dülger, şunları kaydetti:

"Bize düşen bu şanlı ecdadın torunları olarak güzel vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için dün Çanakkale'de, İstiklal Harbinde, 15 Temmuz'da olduğu gibi bugünde ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği 'muasır medeniyetler' seviyesinin üzerine çıkarma hedefine kararlılıkla ilerlemek, şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır."

Milletvekili Dal da 30 Ağustos Zaferi ile milletin, varlığını muhafaza etmek için bütün milletlere örnek olacak büyük bir mücadeleye imza atıldığını anımsatarak, kendisine layık görülen esareti reddedip, dünya milletleri arasındaki saygın yerini korumayı başardığını bildirdi.

Milletin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyerek, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile bütün dünyaya gösterdiğini vurgulayan Dal, "Milletimizin bugün de aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni darbe teşebbüsleriyle, terörle zayıf düşürmeye çalışan şer odakları emellerine ulaşamayacak, bu millet karşısında her zaman hezimete uğramaya mahkum olacaklardır." değerlendirmesine yer verdi.

Belediye Başkanı Kara da mesajında, 30 Ağustos 1922 de kazanılan büyük zaferin Türk milletinin eşsiz destanlarından birisi olduğunu belirtti.

Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nde kazanılan zaferle sadece düşmanın mağlup edilmediğini belirten Kara, "Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muhaberesiyle ne kadar övünsek azdır." dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karacoşkun da 30 Ağustos'un bir neslin adeta kendini feda ettiği bir kahramanlık destanı olduğunu, zaferin ardından milletin dayanışmasıyla bütün dünyaya anlamlı bir mesaj verildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.