Kilis

Kilis mutfağının vazgeçilmezi “Kilis tava” tescillendi!

13:28 28 Ocak 2022 2 Yorum Var
Kilis mutfağının vazgeçilmezi “Kilis tava” tescillendi!

Kilis mutfağının benzersiz lezzetleri arasında yer alan Kilis tava coğrafi işaret olarak tescillendi.

Kilis Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kilis tava için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan coğrafi işaret tescil başvurusunun sonuçlandığı belirtildi. Açıklamada, "Kilis tavanın coğrafi işaret belgesi artık kadim medeniyetler diyarı Kilis'imize ait. Kilis Belediyesi olarak birçok lezzetimize coğrafi işaret tescil belgesi almak için girişimlerimiz devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir Osmanlı yemeğidir.Patates,soğan ,biber ve domates,amerikanın keşfinden sonra doğu kıtalara gelince atalarımızın eti süsleyerek kara fırında yaptıkları bir et yemeği ve tarifi ''osmanlı'' rumuzlu okuyucu güzel vermiş,salça ete karıştırılır ve patates alta dizilir,etin altının yanmaması için.Böylece pate,etin suyunu emer ve çok lezzetli olur.Patlıcan böreği gibi,tek fark börekte kıyma patlıcanla yoğrulur.
    Cevapla
  • HATAY SİNİ KEBABI 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yemeğin adı sini (TEPSİ) kebabıdır. ve HATAY KÖKENLİDİR. kilis il olmadan. hatta hatay osmanlıdayken beri bu yemek hatay'da sini (tepsi) kebabı olarak yapılır. dana veya koyun kıyma ile soğan ,sarmısak biber maydanos kıyılarak karıştırılır tepsiye yayılır. üzerine patates, domates biber soğan dizilir ama etin pişmesini engellemesin diye aralıklı dizilir. yani etin üzeri tamamen kaplanmaz. etin üzerine biraz salçalı su gezdirilir. et orta yağlı olmalıdır. eğer yağsız ise üzerine biraz tereyağı (sıvı yağda olur) konur ve fırına verilir.
    Cevapla
  • Falcon 2 yıl önce Şikayet Et
    Kilise ait bu yemek. Siz çokk sonradan bu yemekleri yapmaya başladınız
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlız etin üzerine patates düzülmez.Etin altına düzülür sebebide et çabuk pişer patates geç pişer. Ve etin üzerine salçalı su konmaz et salça ile birlikte yoğrulur.
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tava fiyatları fırlar şimdi
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.