Kırıkkale

Kurban Bayramı'na doğru

13:26 15 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

 İl Müftüsü Bekir Gerek, bu yıl vekaleten kurban kesme ücretinin bütün masraflar dahil yurtiçi 625, yurtdışı 450 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı ile müşterek olarak yıllardan beri vekaleten kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini ve önemli bir hizmet yaptığını belirtti.

Bu yıl vekaleten kurban kesme ücretinin bütün masraflar dahil yurtiçi 625, yurtdışı için ise 450 lira olarak belirlendiğini aktaran Gerek, şunları kaydetti:

"23 Eylül’e kadar vekaleten kurban ücretinin, elden makbuz karşılığı İl Müftülüğüne, ilgili bankalara veya Türkiye Diyanet Vakfı sitesinden online olarak ödenmesi gerekmektedir. Bu yıl Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yurtiçinde pek çok il ve ilçelerde, yurtdışında 90 ülkede 500 bölgede kurban kesecek. Geçen yıl 142 bin kurban vekaleten kesildi. Bu yıl ise hedef 200 bin kurban kesmek. Geçen yıl Kırıkkale’de 236 kişi vekaleten kurban kesti. Bu yıl hedefimiz 500 kişiye ulaşmak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.