Kırıkkale

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

15:39 09 Ekim 2015
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

İl Müftüsü Bekir Gerek, camilerin, vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvaları olduğunu bildirdi.

Gerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, camilere olan ilgiyi artırmak ve bağlılığı pekiştirmek, camilerin önemini daha etkin bir şekilde anlatmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığının organizesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliğinin düzenlendiğini belirtti.

Cami kelimesinin toplayan, birleştiren, bir araya getiren anlamlarına geldiğini vurgulayan Gerek, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere İslam dininde mabetlere, mescit ve cami denmektedir. Mescit Allah’a secde edilen yer demektir. Bir mabet olarak cami, genç ihtiyar, amir memur, zengin fakir demeden bütün müminlerin omuz omuza bir araya geldikleri, yan yana saf durdukları, gönül gönüle kaynaştıkları, acı ve sevinçleri paylaştıkları, Cenabı Allah'ın manevi huzurunda dua ve ibadetlerini, samimi yakarışlarını birleştirerek eda ettikleri kutsal mekanlardır. Camiler, Allah’ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlardır. Yeryüzünde Allah'a en sevimli yerlerdir. Cennet bahçeleridir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.