Kırıkkale

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı

12:09 16 Ekim 2015
Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı

İl Müftüsü Bekir Gerek, İslam alemi olarak yeni bir hicri yıla girildiğini bildirdi.

Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, Muharrem ayının, haram aylardan yani hürmet edilmesi gereken savaş yapılması ve kan dökülmesi yasak olan kameri aylardan olduğunu belirtti.

Yapılan ibadetlerde daha çok sevabın verildiği aylardan olduğunu vurgulayan Gerek, şunları kaydetti:

"Ramazan ayından sonra da tutulan oruçlara en çok sevabın verildiği ay Muharrem'dir. Muharrem ayı, özellikle 10 Muharrem insanlık tarihinde önemli olayların vuku bulduğu gündür. Hicretten 61 yıl sonra Muharrem ayının onunda, bir aşure gününde sevgili peygamberimizin biricik torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu yetmişten fazla masum insanın dünyevi ihtiraslar uğruna, Kerbela’da zalimce ve hunharca şehit edilmesi bütün Müslümanların nezdinde büyük bir üzüntüye sebep olmuştur. Şehit edilen Hz. İmam Hüseyin ve Ehli Beyt mensuplarının, bu haksızlıklar ve zulümler karşısındaki akidevi duruşları ve hakkı üstün tutma uğruna vermiş oldukları nebevi mücadeleleri bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuştur."

Gerek, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere bütün şehitleri rahmetle andıklarını ve İslam aleminin Hicri yılbaşını tebrik ettiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.