Kırıkkale

Ürün Güvenliği Haftası

13:29 16 Ekim 2015
Ürün Güvenliği Haftası

Kırıkkale'de Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler bilgilendirildi.

Mehmet Varlıoğlu İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Ali Kolat, 12-18 Ekim tarihleri arasının tüm yurtta "Ürün Güvenliği Haftası" olarak değerlendirildiğini, hafta kapsamında kentte görsel duyurular ve toplantılar yapılacağını söyledi.

Okullarda öğrencilerin konuya dikkatini çekerek, toplumun her yaş ve her kesiminden vatandaşa ulaşarak ürün güvenliğinin önemini anlatmaya çabaladıklarını belirten Kolat, bu nedenle ürün güvenliği konusunda halkta farkındalık ve bilinç oluşturulmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin de kendilerine ulaşan her türlü ihbar ve şikayeti mutlak suretle soruşturduklarını ve kesinlikle şikayet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi verdiklerini ifade etti.

Şahin, vatandaşların güvenli ürünleri kullanması, bu ürünleri tercih etmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olmasının ise en az yapılan denetimler kadar etkili ve önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Kolat, öğrencilere bilim dergilerinin yer aldığı hediyeler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.