Kırıkkale

Kırıkkale’de "Satrançla Büyüyorum Projesi" tanıtıldı

14:11 26 Ekim 2015
Kırıkkale’de "Satrançla Büyüyorum Projesi" tanıtıldı

Kırıkkale'de, anasınıfında satrancın yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan "Satrançla Büyüyorum Projesinin" tanıtımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen tanıtım programında konuşan Vali Ali Kolat, Kırıkkale olarak eğitim de iyi bir noktada olduklarını söyledi.

Öğrencilerin ders dışında da kendilerini geliştirmek için başka branşlara yönelmesi gerektiğinin altını çizen Kolat, "İlde satranç alanında da iyi bir yerdeyiz. Satranç insan beynini gelişmesine ve çalışmasına yardımcı olur. Bu yüzden satrancı sadece bir oyun olarak görmemek lazım. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İl Mille Eğitim Müdürü İsmail Çetin de eğitimin sadece kitap, defter ve kara tahtadan ibaret olmadığını belirterek, proje kapsamında 39 okula satranç malzemesi dağıtılacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından ana sınıfı öğrencilerine satranç malzemesi dağıtıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Satrançla Büyüyorum Kulübü'nün önderliğinde, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın mali desteği ile hazırlanan projeyle, ülke genelinde bin anasınıfında satranç köşesi oluşturma, öğrencileri satranç malzemeleri ile buluşturma ve öğretmenlerine de satranç eğitimi verilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.