Kırıkkale

Umre kayıtları başlıyor

17:41 17 Kasım 2015
Umre kayıtları başlıyor

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, 2015-2016 yılı umre kayıtlarının 21 Kasım'da başlayacağını bildirdi.

Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, umrenin hac gibi bir ibadet yolculuğu olduğunu belirterek, bu yolculuğun insanın manevi hayatını gözden geçirmesi ve ruhen bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Kutsal topraklara yapılan ziyaret ile yüreklerdeki kirlerden arındırmayı, yeniden imar ve tamir etmeyi, manevi dünyaya yeni birer pencere açmayı amaçladıklarını vurgulayan Gerek, şunları kaydetti:

"Dini bir terim olarak ise umre, belirli bir zamana bağlı olmaksızın, ihrama girerek Kabe’yi tavaf etmek, safa ile merve arasında yürümek ve tıraş olup ihramdan çıkmaktır. Bu yolculuğun hayatımızda olumlu gelişmelere başlangıç olmasını diliyoruz. Allah Resulü’nün ifadesiyle küçük hac olan umre, müslümanın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir. Bu ibadet, kişinin manevi dünyasını geliştirmesi ve yenilemesi için önemli bir fırsattır.  Kişinin kendini, yolunu, hayat yolculuğundaki yerini tanıması için bu fırsat çok iyi değerlendirilmelidir."

Gerek, vatandaşların gerekli bilgileri İl Müftülüğü'nden, din görevlilerinden ve Diyanet İşleri Başkanlığı internet sayfasından edinebileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.