Kırıkkale

Kırıkkale'de bina cephelerindeki reklamlara ceza uygulanacak

10:38 02 Aralık 2015
Kırıkkale'de bina cephelerindeki reklamlara ceza uygulanacak

Kırıkkale Belediyesi, dış cephe yaptıran binalarda müteahhit firma veya ısı yalıtım firmalarının reklam pankartlarını binaların duvarlarına asanlara cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, binaya asılan reklam amaçlı pankartların kentin estetiğini bozduğu ve yapıda hoş olmayan görüntülerin oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son zamanlarda yapımı tamamlanan yeni yapıların ve mevcut yapıların ısı yalıtım uygulamalarında müteahhit firma veya ısı yalıtım firmalarının yapı dış cephelerinde kendi reklamları yapılıyor. Yapılan uygulamalar kent estetiğini bozmakta ve yapıda hoş olmayan görüntüler meydana getirmekte. Bulunduğu yapıya ve çevreye hiçbir olumlu katkısı olmayan bu reklam içerikli uygulamaların kaldırılması hususunda belediyemiz tarafından karar alınmıştır. Kırıkkale Belediyesi İlan ve Reklam Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince bu uygulamalar yasaktır. Gerekli özenin gösterilmediği hallerde Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.