Kırıkkale

Engelli öğrenciler hem üretiyor hem de sosyalleşiyor

13:25 06 Ocak 2016
Engelli öğrenciler hem üretiyor hem de sosyalleşiyor

 Kırıkkale'de bir uygulama okulunda eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, kokulu sabun ve taştan yaptıkları hediyelik malzemelerle hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşiyor.

Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Sami Yanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların el becerilerini geliştirmek ve sosyalleşmesini sağlamak olduğunu söyledi. 

Çocukların anne ve babalarına bağımlı olduklarını ve bu çalışmayla anne ve babalarından bağımsız kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kazanım elde ettiklerini vurgulayan Yanık, "Bu çalışmalara çevremizdeki insanlar da ilgi duyup geliyorlar. Devamında daha farklı çalışmalarla bunu Türkiye geneline duyurmak istiyoruz. İnşallah, amacımıza ulaşırız ve çocuklarımıza kendi başlarına, kendi ayakları üzerinde duracak bir eğitimi burada vermiş oluruz" dedi.

Yanık, çocukların yaptıkları ürünleri malzeme giderini karşılamak için kar amacı gütmeden maliyetine sattıklarını belirtti.

Atölye öğretmen Bennur Özdemir de atölye çalışmalarında öğrencilerin kokulu sabun ve taşlardan çeşitli hediyeler yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Önce sabunu eritiyoruz. Sonra öğrencilerimiz içerisine hangi renk istiyorlarsa boya koyuyorlar. Sonra onları kalıplara döküyorlar. Sonra da süsleme aşamasına geliyoruz. Sepet ve tüllerle çeşitli dizaynlar yapıyoruz. Bütün bunları öğrencilerimiz yapıyor."

Öte yandan sabah okula öğrencilerin getiren velilere de çocuklarını daha iyi anlayabilmeleri için ve beklerken boş zaman geçirmesinler diye öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.