Kırıkkale

Kırıkkale'de Çocuk Hakları Kurulu toplantısı yapıldı

12:25 13 Ocak 2016
Kırıkkale'de Çocuk Hakları Kurulu toplantısı yapıldı

Kırıkkale Çocuk Hakları Kurulu toplantısı, Vali Ali Kolat başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çocuğun aile ve toplum hayatındaki yerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Her yönden iyi yetiştirilmiş çocukların geleceğin güvencesi olarak Türk toplumunun kalkınmasında önemli görevler yapacağını vurgulayan Kolat, şöyle konuştu:

"Her çocuk maalesef eşit şartlara sahip olamıyor. Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması için konulan Çocuk Hakları Kanunu ile mağdur çocuklarımıza daha iyi yaşam olanakları sunulmaktadır. Bu konudaki hizmetlerin daha da iyi iyileştirilmesi için işbirliği içerisinde çalışmalıyız. Çünkü çocuklar buzum geleceğimizdir."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, sığınmacı çocuklara yönelik çalışma kapsamında 15 çocuğa ailelerinin yanında Türkçe öğretildiğini dile getirdi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile ilgili müdürler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.