Kırıkkale

Kırıkkale'de engelliler için 2 proje desteklenecek

17:07 19 Ocak 2016
Kırıkkale'de engelliler için 2 proje desteklenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Kırıkkale’de 2 proje desteklenecek.

Valilik Toplantı Salonu’ndaki imza töreninde konuşan Vali Ali Kolat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engelliliğin önlenmesi ve engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmalar yapıldığını hatırlattı.

Kolat, bu kapsamda engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamaya, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmeye ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmaya katkıda bulunmak için EDES'e katıldıklarını anlattı.

Desteklenecek projelerin toplam bedelinin 181 bin 27 lira olduğunu vurgulayan Kolat, şunları kaydetti:

"Proje hazırlayan kurumlara duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak biz de bu işin üzerinde çok durduk. Engelliler için önemli bir uygulama dedik. Bu 2 proje bizi gerçekten çok mutlu etti. Dolayısıyla bundan sonraki çalışmalarda örnek olacak. İşin başındayız, uygulama noktasında takipçisi olacağız. Önemli olan projeleri doğru bir şekilde sonuçlandırmak. Bundan beklenen karşılığı alabilmek. Bu projeleri çok sıkı takip etmek gerekiyor. Bu tür çalışmaları artırarak devam edeceğiz."

EDES kapsamında, "Uğraşa Uğraşa Engelleri Aşıyoruz" ve "Engelsiz Evlere İlk Adım" projeleri desteklenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.