Kırıkkale

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

12:36 08 Şubat 2016
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve insanları fiziksel, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz etkilediğini bildirdi.

Güngüneş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigara ve tütün kullanımının, akciğer, kalp ve damar rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtti.

Sigara kullanımının, gelişmiş ülkelerde alınan önlemler ve toplumun bilinçlenmesi sonucunda giderek azalma eğilimi gösterdiğini vurgulayan Güngüneş, "Oysa gelişmekte olan ülkelerde sigara tüketimi artmaktadır. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Bu yüzden sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla tüm halkımızı ülkemizde her yıl binlerce kişinin ölümüne sebep olan, sigara ve sigara mamullerinden uzak durmaya ve bugün vesilesiyle sigarayı bırakmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.