Kırıkkale

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:27 08 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Karakeçili Halk Eğitim Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla etkinlik düzenledi.

Vali Ali Kolat, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Kadınsız bir hayat düşünülemeyeceğini vurgulayan Kolat, İslam dininin kadına son derece yüksek haklar tanıdığını belirterek, hem Kur'an-ı Kerim'de hem de Hazreti Muhammed'in hayatında çok önemli vurguların olduğunu dile getirdi.

Son zamanlarda kadın haklarının ön plana çıkarıldığına ifade eden Kolat, şöyle konuştu: "

"Kadına karşı fiziksel, ekonomik, cinsel ve de psikolojik anlamda baskılar, şiddetler ve tehditler sürmektedir. Bu insanlık adına utanç vericidir. Yapılması gereken kadının bütün yanlarıyla, haklarıyla ön plana çıkarılmasıdır. Gerçekten de devletimiz ve hükumetimizin düzenlemeleriyle kadınlarımıza daha çok hizmet vermektedir. Kadına karşı davranışlarda algıyı, kültürü, anlayışı sorgulamamız gerekir. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ise kadının güçlendirilmesi ve şiddetten korunması için koruyucu ve önleyici çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Türkiye'deki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Bozdemir, aile dokusunun temelini teşkil eden, doğumdan ölene kadar karşılıksız sevgi besleyen, şefkatin, fedakarlığın sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlara iyi davranılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İşter Cengiz, "iş hayatında kadın" konulu konferans verdi.

Etkinlik, Kırıkkale Üniversitesi tiyatro topluluğu tarafından Çayımın Şekeri adlı tiyatro oyununun ardından son buldu.

- Karakeçili'de sergi açılışı

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla sergi açılışı yapıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki serginin açılışını Kaymakam Onur Özaydın yaptı. Özaydın, burada yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Bu anlamlı günde ilmek ilmek hazırlanan el emeği göz nuru eserleri sergilemenin kadın olmanın önemini gösterdiğini belirten Özaydın, kadınlara yaşam boyu sağlık, mutluluk ve huzur diledi.

Konuşmaların ardından Özaydın ve beraberindekiler sergiyi gezerek, kadınlardan bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.