Kırıkkale

Sığınmacılar ve ihtiyaç sahipleri için okulda "AVM" kurdular

12:44 11 Nisan 2016
Sığınmacılar ve ihtiyaç sahipleri için okulda "AVM" kurdular

ZEKERİYA KARADAVUT - Ankara'daki bir lisenin öğrencileri, başlattıkları "İyilik Yap İyilik Bul Projesi" kapsamında, okulda boş bir sınıfa kurdukları "Alışveriş Merkezi" ile Suriyeli sığınmacılara ve muhtaç ailelere yardımda bulunuyor.

Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, iç savaşın sürdüğü ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan ve zor koşullar altında yaşamını sürdüren Suriyeliler ile ihtiyaç sahibi ailelere proje çerçevesinde yardım elini uzatıyor.

Okulda 9'uncu sınıfta eğitim gören 8 öğrenci, şubat ayında başlattığı projeyle bugüne kadar 25 aileye yardımda bulundu.

İhtiyaç sahipleri ve sığınmacılar, boş bir sınıfta oluşturulan ikinci el eşyadan mobilyaya, oyuncaktan kırtasiyeye, giysiden mutfak eşyasına kadar çok sayıda ürünün bulunduğu "AVM"den ihtiyaçlarını karşılıyor.

Projenin koordinatörü olan İngilizce öğretmeni Emine Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler, öğretmen ve yardımsever vatandaşlarla ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öğrencilerin yardıma muhtaç ailelere ulaşabilmek için böyle bir proje fikriyle kendisine geldiğini anlatan Demir, projeye seve seve destek verdiğini ve sonuçta güzel ve yararlı bir çalışmanın ortaya çıktığını belirtti.

Emine Demir, ihtiyaç sahipleri için okulun bulunduğu mahallede duyurular yaptıklarını, bütün sınıfları gezdiklerini, öğrencilerin velileriyle görüştüklerini ve herkesin kendilerine destek olduğunu aktardı.

Okulda boş bir sınıfının olduğunu ve burayı "AVM"ye dönüştürdüklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimiz, yardımsever vatandaşlar ve öğrencilerimiz yardımda bulundu. Bizler de toplanan paralarla toptancılara giderek ihtiyaç malzemelerini aldık. İkinci el eşyalar, mobilyalar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, giysileri toplayarak buraya koyduk. Burayı AVM gibi düzenledik. Giysileri askıya astık, kırtasiye malzemelerine bölümler yaptık, çocuk oyuncaklarını ayırdık. Mahalle muhtarımız Songül Akbaş yardıma muhtaç aileleri bularak bize yönlendiriyor. Gelen ailelerimizi öğrencilerimiz bir AVM görevlisi gibi okulun girişinde karşılıyor. Alana getirerek yardımlarını yapıyorlar. Ailelerin küçük çocuklarıyla öğrencilerimiz bu arada oyunlar oynuyor ve ailelerimiz yardımlarını alarak evlerine gidiyor."

Emine Demir, şu ana kadar 25 aileye mobilya, yatak, yorgan, battaniye, mutfak eşyaları, beşik, oyuncak, kırtasiye ve giysi yardımında bulunduklarını, bazı ailelere de iş bulduklarını söyledi.

Yardım alan ailelerin mutluluğunun gözlerinden okunduğunu, bu duygunun tarifinin mümkün olmadığını aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Ailelerimiz çok mutlu. Bizler böyle bir projenin içinde olduğumuz için çok mutluyuz. En çok mutlu olan da öğrencilerimiz. Bu yaşta yaşanmışlıkları, hayatı, aile olma bilincini, zorlukları gördüler. Öğrencilerimiz açısından çok fazla getirisi oldu bu projenin. Öğrencilerimiz bu yaşlarda bazı ufak tefek sorunlarına çok yoğunlaşabiliyor. Bu projeyle uğraşmaya başladıkları andan itibaren bu yoğunluğu üzerlerinden attılar. Hayata yeni bir anlam kattılar. Hayata nasıl bakmaları gerektiğini öğrendiler. Gelecekte kendileri için çok iyi şeyler olacaktır."

Okulun 9'uncu sınıf öğrencilerinden Rabia Karadavut ise yardıma muhtaç ailelere bu yardımları yaptıkları için çok huzurlu olduklarını belirterek, ailelerin mutlu olmasını istediklerini ifade etti.

Harçlıklarından biriktirdikleriyle ihtiyaç sahibi ailelere ve Suriyeli sığınmacılara yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karadavut, "Yardım alan ailelerimizin gözlerindeki mutluluk bizim için paha biçilemez. Aynı durumda bizler de olabilirdik. Elimizden gelen çabayı göstermek istiyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.