Kırıkkale

Kutlu Doğum Haftası

11:45 12 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Gerek, mesajında, sevgili Peygamberin doğumunun bu yıl 1445'inci ve Kutlu Doğum Haftasının 27'nci yılının kentte büyük bir coşkuyla kutlanacağını belirtti.

Sevgili Peygamberin doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu vurgulayan Gerek, "Çünkü Hazreti Muhammed, Kuran'ın ifadesi ile 'Bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah’ın izni ile bir davetçi ve ışık saçan bir kandil.' Sevgili Peygamberimiz oluşturduğu toplumun harcını tevhid ve vahdet üzerine yani birlik, kardeşlik, emniyet, yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve dostluk üzerine inşa etmiştir. Ensar ile muhacir arasında oluşturduğu kardeşlik örneği dünyaya en güzel örnek teşkil etmiştir." ifadelerini kullandı.

Gerek, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının tevhid inancı ve vahdet anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası'nda "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temasını gündeme taşıdığını aktardı.

Tevhid inancının toplumsal hayattaki karşılığının "vahdet" olduğunu ifade eden Gerek, şunları kaydetti:

"Vahdet, kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmadır. Birlikte yaşama şuuruna sahip olmaktır. Ortak değerler etrafında kenetlenmektir. Ortak ideallere yönelmektir. Vahdet, tevhidin sancağı altında toplanmaktır. Varlığımızı, yokluğumuzu, acılarımızı, sevinçlerimizi, dualarımızı ortak kılmaktır. Müslüman kanının dökülmesini, Müslümanların bölünüp parçalanmasını engellemek için var gücümüzle çalışmaktır. Bütün Müslümanların bir vücudun organları haline gelmesidir. Kırıkkale'de de Kutlu Doğum Haftamız büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacaktır. Halka, özel olarak kadınlara, gençlere, öğrencilere ve üniversite öğrencilerine yönelik programlar icra edilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.