Kırıkkale

Kırıkkale'de yaz Kuran kursları

13:13 15 Haziran 2016
Kırıkkale'de yaz Kuran kursları

İl Müftüsü Bekir Gerek, Türkiye'de geçmişten bugüne okulların tatil olduğu dönemde camilerde ve Kuran kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatları doğrultusunda, yaz Kuran kurslarının açıldığını bildirdi.

Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl yaz Kuran kursu çağrısının başlığının, "Gel Bu Yaz Kuran'ı Gönlüne Yaz" olarak belirlediğini belirtti.

Müftülük olarak kendilerinin de bu yaz "Haydi Çocuklar, Haydi Gençler. Kuran ayında Kuran'la buluşalım" çağrısında bulunduklarını vurgulayan Gerek, şunları kaydetti:

"Camilerde ve Kuran kurslarında yaz Kuran kursları için kayıtlar 13 Haziran'da başladı. Eğitim, öğretim 20 Haziran-26 Ağustos tarihleri arası yapılacaktır. Çocuklar kurslarda hem eğlenme hem de dini bilgiler öğrenme imkanı bulacaklar. Kuran kurslarına kayıtlar müftülükler ile camilerde yapılacak. Kurslarda Kur'an-ı Kerim, dini bilgiler, itikat, ibadet, siyer konularına ilişkin bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri verilecek. Kurslarla birlikte camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kuran ile buluşmaktadır. Çocuklarımız dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedir. Bu bakımdan bu kurslar geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemlidir. Yaş sınırının aranmadığı kurslara her yıl devam eden ilginin bu yıl da devam edeceğini umuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.