Kırıkkale

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

12:05 13 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Kırıkkale'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Vali Haktankaçmaz, burada yaptığı konuşmada, kahramanlıklarla dolu bir geçmişe ve bu geçmişi adeta bir manifesto gibi özetleyen bir İstiklal Marşı'na sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un bir ödül karşılığında İstiklal Marşı'nı yazmak istemediğini anımsatan Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

"İstiklal Marşı'nın her mısrasının bir anlamı var. O mısraları oturup masa başında yazamazsınız. İstiklal Marşı'nda geçen her bir kelimeyi yaşamak ve ondan sonra yazmak mümkün olur. Mehmet Akif Ersoy da hem Kurtuluş Savaşı sırasında hem de öncesinde başın sonuna kadar bu mücadelenin içinde olmuş ve bu mücadeleyi adeta bu millete İstiklal Marşı'nı yazarak, hediye ederek taçlandırmıştır. O günden bugüne kadar İstiklal Marşı'nın hiçbir mısrasında, kelimesinde önemini, değerini kaybeden kelime, mısra bulamıyoruz. Bizler halen İstiklal Marşı'nı okuduğumuz zaman içimiz titrediğine göre demek ki hala bizlerde de bir şeyler var. Bir şeyler olduğunu da bu millet 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdi. İstiklaline sahip çıktı ve hiçbir şeyden korkmadı."

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker'in "Mehmet Akif'in Hürriyet Anlayışı" adlı sunumunun ardından öğrencilerin dereceye giren şiirleri okundu.

Öğrenciler tarafından "Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı" konulu orotorya ve drama gösterisi ile 15 Temmuz'u anlatan sunumun yer aldığı program, ödül töreninin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.