Kırıkkale

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

18:13 02 Ekim 2017
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Kırıkkale'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Nur Cami ve Külliyesi'nde düzenlenen etkinlikte, konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, haftanın kentte düzenlenecek çeşitli etkinliklerle çok canlı geçeceğini söyledi.

Çok farklı etkinlikler düzenleyerek bu haftayı dolu dolu geçireceklerine değinen Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

"Camiler, Müslüman beldelerin mührüdür. Cennet vatanımızın manevi tapularıdır. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Vatan sevgisinin, şehitlik ve gazilik duygusunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, anne ve babaya hürmetin, güzel ahlakın öğretildiği, irfan yuvalarıdır. Camiler, mihrabıyla mabet, kürsüsü ile mektep, minberi ile devlettir. Camiler tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin hatıralarının saklı bulunduğu, düşmanla savaşan ordumuz için duaların yapıldığı, asker ocağına vatan evlatlarının uğurlandığı, Allah, vatan, millet ve bayrak sevgisinin gönüllere nakşedildiği halk mektepleridir. Din görevlilerimizin haftasını kutluyorum."

İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise haftanın konusunun "cami, şehir ve medeniyet" olduğunu söyledi.

Mescitlerin İslam’da önemli bir yeri olduğunu belirten Yıldırım, "Kutsallığından dolayı Allah’ın evi kabul edilmiştir. Camiler, Allah’ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekanlardır. Yeryüzünde Allah’a en sevimli yerlerdir. Cennet bahçeleridir. Camiler Müslüman beldelerin mührüdür. Cennet vatanımızın manevi tapularıdır. Birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

İlahi dinletisi ve sema gösterisinin de yer aldığı program, hayır sahiplerine ve başarılı din görevlilerine verilen hediyelerin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.