Kırıkkale

Kırıkkale'de din görevlilerine seminer verildi

16:51 13 Temmuz 2018
Kırıkkale'de din görevlilerine seminer verildi

Kırıkkale'de kadın ve erkek din görevlilerine, Madde Bağımlılığı ile Mücadele konulu seminer verildi.

Nur Cami Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli öğretmen Volkan Kahveci, madde bağımlılığı konusunda özellikle çocuk ve gençlerin eğitiminin önemli olduğunu söyledi.

Bağımlılığın özellikle çocuklarda ve gençlerde daha önemli olduğuna işaret eden Kahveci, şöyle konuştu:

"Yetişkinlerde her ne kadar bazı bağımlılıklarda sonuçlar telafi edilebilse de çocuk ve gençlerde bağımlılık daha yıkıcı sonuçlar doğurur. Dolayısıyla çocuk ve gençlerin bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi ve mücadele yöntemlerinin veliler tarafından anlaşılması elzemdir. İnsanda farklı gelişim dönemleri vardır ve bu gelişim dönemlerine uygun bir şekilde eğitim verilmesi ve bağımlılıkla mücadele konusunda yöntemler geliştirilmesi gerekir. Örneğin 6-12 yaş arasındaki bir çocuk ve 12-18 yaş arasındaki bir gençle iletişimin yöntemleri aynı değildir. Birinde uygulanan yöntem diğerinde ters tepki yapabilir."

Kahveci, günümüzde gençler ile anne baba arasında mesafe olduğunu, velilerin özellikle gençlerle iletişim kurmak ve söz dinletebilmek konusunda sıkıntılar yaşadığını belirterek, bunun nedenin de gelişim dönemlerinde gençlere davranış yöntemlerinin iyi bilinmemesi olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.