Kırıkkale

Toplu taşıma aracıyla 'bulgur' almaya gitti, 900 lira ceza yedi

13:44 04 Aralık 2020 18 Yorum Var
Toplu taşıma aracıyla 'bulgur' almaya gitti, 900 lira ceza yedi

Kırıkkale’de toplu taşıma araçlarında yolculuk etmesi yasak olan 65 yaş üstü bir vatandaş "bulgur aldım" dese de 900 lira cezadan kurtulamadı. Kimliğini ibraz edemeyen bir diğer vatandaş ise "bir kere affet kurban olurum" diyerek araca binmek istedi.

Kırıkkale Valiliği koordinesindeki İl Salgın Denetim Merkezi’ne bağlı ekipler, korona virüs ile mücadele kapsamında şehir içi toplu taşıma araçları ve ticari taksilerde yolculuk eden kişilerin HES kodu kontrolleri gerçekleştirildi. Toplu taşıma araçlarına binmeleri yasak olan 65 yaş ve 20 yaş altı vatandaşlar da kontrol edildi.

Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde kontrol noktası oluşturan ekipler, şehir içi toplu taşıma araçlarını ve ticari taksileri tek tek durdurdu. Ekipler, Hayat Eve Sığar (HES) kodundan yolcuların risk durumlarını kontrol etti. Tespit edilen 65 yaş üstü vatandaşlar ise araçtan indirildi. 65 yaş üstü olduğu düşünülen bir vatandaş, kimliğini ibraz edemeyince "bir kere affet kurban olurum" diyerek araca tekrar binmek istedi. Ekipler ise vatandaşın yaşını öğrenmek için Salgın Denetim Aracıyla evine kadar götürdü.

Bir vatandaş ise "bulgur aldım" dese de 900 lira cezadan kurtulamadı.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • Kütahya'lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklar uygulama esnekliğinden dolayı tam anlaşılmıyor bence.Örneğin kasap-bakkal-manav yasakta kısmen açık olacak ve yakına olup isteyen alışveriş yapabilecek.2 gün meyve-çekirdek yada et yemezsek ölmeyiz.Yasaksa tam olmalı yada hiççççç
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    900 TL cezaya rağmen kurallara uymuyorsa cezayı 9000 TL çıkarılmalı ömür boyu taksitle ödesin sallamıyor demek ki...emeğinin kazancının bir önemi olmadığı gibi sağlığının da bir önemi yok,Hatırlatılmalı..
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Otobuse niye bindi. Marketten al bulguru. Burda yorumda kizanlari anlamiyorum. Kural kuraldir. Yasak yasaktir. Devlete yuklenmek nedir. Birakalim hersey onceki gibi ozaman. Hastalanirsaniz devletin hastanesindede doktorunlada isiniz yok ozaman. Dunyanin her yerinde kurallar var. Ozaman kirmizida durmayalim bundan sonra. Kurali cignersen acisinida cekmeye razi olacaksin.
    Cevapla
  • ÖZkan 3 yıl önce Şikayet Et
    900 lira ne demek el insaffffff
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Duyarli vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    baskalarinin kul hakkina girmek paha bicilemez. Tut ki bu dayi birinin corona olup olmesine neden oldu nasil hesap verecek? 900 degil 9000 olsa daha iyi iflah olmaz comar grup var turkiye de ne yapsan kafa basmiyor bos gelmis bos gidecek...Cok sevdigim bir atasozu var esek dagda olurmus de zarari eve dokunurmus bu da o misal... Bu comarlarin zarari devletimize hep maalesef
    İlk beğenen sen ol
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulgur almak için otobüse binmek zorunda değil artık insanlar. Heryerde market var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.