Kırıkkale

Korona hastası kadını otobüse alan şoförün savunması pes dedirtti!

09:56 25 Ağustos 2021 5 Yorum Var
Korona hastası kadını otobüse alan şoförün savunması pes dedirtti!

Kırıkkale’de yolcusunu "HES kodu" sorgulamadan otobüse alan ve PCR testi pozitif bir yolcuyu taşıyan şoförün "elektrikler yoktu" diyerek kendini savunması pes dedirtti.

Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince, korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında denetimler yapıldı. Ankara-Samsun D-200 kara yolu üzerindeki trafik kontrol noktasında jandarma ekipleri, otobüs ve özel araçlarda seyahat eden kişilerin "HES kodu" kontrollerini gerçekleştirdi.

“4 BİN 50'ŞER LİRA İDARİ PARA CEZASI”

Sivas'tan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünde yapılan "HES kodu" sorgusunda bir kadının Covid-19 PCR testinin pozitif olduğu tespit edildi. Jandarma, durumu İl Salgın Denetim Merkezi'ne bildirdi. Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralını ihlal eden kadına ve otobüs firmasına 4 bin 50'şer lira idari para cezası yazdı.

Filyasyon ekipleri, otobüs şoförüne "HES kodu" sorgusu yapılmadan yolcu alınmaması gerektiğini söyledi. Covid-19 hastası kadını "HES kodu" sorgulamadan otobüse alan şoför ise "elektrikler yoktu" diyerek sistemlerin çalışmadığını iddia etti. PCR testi pozitif olan kadın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yurtta karantinaya alındı.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    covit korkusu bizi birbirimize kırdırtacak.korkacak bişey 5 kişilik evde bir ben covit oldum.diğer aile üyelerine bişey olmadı.abartmayın bence. yasaklar hes kodu pcr testi bunlar kalksın normal yaşama dönülsün artık. aşı koruyorsa aşı olanlar neden maske takıyor neden tekrar covite yakalanıyor. aşı olunca ölümü ötelemiş mi oluyoruz ne bu ölüm korkusu anlamadım. covit ile yangınlar ileküresel ısınma ile insanların özgürlükleri yavaş yavaş ellerinden alınıyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • denetim şart 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence otobüs şoförüne verilen ceza az. 400.000 TL ceza kesilirse bir daha alıyor mu?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sistem yok bahane olamaz diyorlar ama kişinin alnında bu Covid'lidir diye yazmıyor.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    otobüs firması bir yolcu virüslü alıyor sonra 10 kişiye virüs bulaşıyor onlarda akrabalarına gidip virüs yayma ekibi oluyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Göktürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bu millet akıllanmaz. Madem covid sin ne diye toplum içine çıkıyorsun öleceksen kendin öl başkalarını öldürmenin KATİLLİK etmenin anlamı ne ??????
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.