Kırıkkale

Yurt dışına çıkmak istedi, vize şirketince dolandırılıp hayatının kabusunu yaşadı

11:02 13 Aralık 2022 5 Yorum Var
Yurt dışına çıkmak istedi, vize şirketince dolandırılıp hayatının kabusunu yaşadı

Kırıkkale'nin Yahşiyan ilçesinde yaşayan İrfan Güler, yurt dışına çıkmak için başvurduğu vize şirketi tarafından dolandırılarak 10 bin lira değerinde parasından oldu. Güler, durumu başkonsoloslukta öğrendi.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde yaşayan İrfan Üçer, Almanya'ya tatile gitmek için İstanbul'da faaliyet gösteren özel bir vize şirketine başvuruda bulundu.

BAŞKONSOLOSLUKTA EVRAKLARIN GEÇERSİZ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Vize işlemlerini tamamlamak için İstanbul'a giden Üçer, başkonsoloslukta şirketin düzenlediği evrakların geçersiz olduğunu öğrendi. Güvenilir sandığı şirketin görevlendirdiği danışmana da bir daha ulaşamayan Üçer, vize için masraf ettiği 10 bin lirasından oldu. 


 
BİR REFERANS ARACILIĞIYLA BAŞVURMUŞ

Yurt dışı seyahati yapmak isteyen vatandaşlara güvenilir vize şirketleriyle çalışmalarını tavsiye eden Üçer, "Araştırma yaparken bir vize şirketi buldum. Ben bir referans aracılığıyla başvurdum, bu vize şirketine ama ilk başta benimle iyi ilgilendiler. Ankara'dan uçağa bindim. İstanbul'a gittikten bir gün sonra vize şirketinden beni arayıp, danışmanın ailesinden birinin vefatının olduğunu, bundan dolayı da gelemeyeceklerini vizenin iptal edileceği söylendi. Daha sonradan evraklarımın bana geri getirilmesini talep ettim. Evraklarım bana konsolosluğun önüne getirildi" dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Dolandırıldığını ifade eden Üçer, "Vizelerde bir ret olma sorunuyla karşılaştım. Benim buradaki kamuya yansıtmam gereken olay, şu an günümüzdeki vize şirketlerinin hepsine güvenilmemesi ve tamamıyla araştırılması. Yani ben dolandırıldım, siz dolandırılmayın. Dolandırıldığım miktarda 10 bin lira. Yani bu duruma diğer vatandaşlarımızın düşmemesini temenni ederim" diye konuştu. 

 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bu memleketde 10 bin liraya haber olmuş.milyonlarca insan gördu aday olsa milletvekili olabilir almanyaya gitse ne olacaktı.
    Cevapla
  • Misafir0815 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Almanyaya gezmeye gelecektin, bende inandim. Almanya gezilecek bir ülke degil, soguk ve her Tarihi eserler birbirinden cok uzakta. Bende yedim Gelip burada itica edecektin olmadi. Birakin su Yurt disi hevesini. En güzel Ülke Türkiye, bizler neden her yaz acaba Vatana geliyoruz bir sor kendine bakalim
    Cevapla
  • Haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni tutan yok orda hadi çıkta gel
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Euroları bırakıp gelin Allah askına oradan yazmayın yeter
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'ya tatilemi gidilir ya, ben 37 yıldır Almanya'da yaşıyorum tatile gidilecek en son ülke dünyada, sadece çalışma var para var Almanya'da başka birşey yok
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Berlin dogumluyum ve 46 yilim Almanyada geciti ve hala geciyor. Bana tatil inandirici gelmedi kardes. Almanya da tatil yapacakmis hehehe. Almanya demek disiplini bir halde bütün hafta calismak, Cumartesi alisveris günü Pazar dinlenme ve 7 gün böyle gecer....
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke gidebilseydi. Ülke bir yükten kurtulurdu. Baksanıza kendini savunamayan adamın memlekete ne faydası olabilir. Salın gitsin.
    Cevapla
  • VAH HALİMİZE 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar.shengen vizesi alacaklar.Uçak bileti.gidiş dönüş.seyahat sigortası.kalınacak tarihleri geçeçek şekilde olmalı.İş seyahatleri ise.görüşülecek firmalardan davetiye.Fuar ise davetiye ve fuar giriş bileti.Konaklama yapılacak otel,apart veya misafir kalacağınız adresler belirtilmeli.İş sahibi iseniz.imza sirküsü,faaliyet belgesi,vergi levhası,masrafların kim tarafından ödeneceği garantisi istenir.Turistik vizelerde.Gidilecek tur firması ile takip edilmesi gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.