Kırıkkale

Kırıkkale'de, internetten konteyner almak istedi, hayatının kabusunu yaşadı!

12:06 07 Mart 2023 10 Yorum Var
Kırıkkale'de, internetten konteyner almak istedi, hayatının kabusunu yaşadı!

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yaşayan Zeki Uçakkuş, köyündeki arsasına konteyner almak istedi. İnternetten sipariş vermek isteyen Akkuş, kendini konteyner firması olarak tanıtan şahıslarla görüşmesi sonucu 10 bin lira dolandırıldı.

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yaşayan Zeki Uçakkuş, Çongar köyündeki arsasına konteyner yerleştirmek için internet üzerinden kendilerini konteyner firması olarak tanıtan dolandırıcılar ile iletişime geçti.

SAHTE KONTEYNER FİRMASI TARAFINDAN DOLANDIRILDI

Dolandırıcı ile telefonda pazarlık yapan Uçakkuş, dolandırıcılar ile iki katlı konteyneri almak için 40 bin liraya anlaştı. Mağdur vatandaş Uçakkuş, dolandırıcının konteynerin fotoğrafını ve düzenlediği sahte faturayı telefonuna iletmesi üzerine kapora olarak 10 bin lirayı banka hesabına gönderdi. Konteynerin durumunu öğrenmek için dolandırıcılar ile tekrar iletişime geçen Uçakkuş, şahısların telefondan kendisine küfür ve hakaret etmesi ile dolandırıldığını anladı.

Zeki Uçakkuş yaptığı açıklamada, konteyner almak isteyen vatandaşlara seslenerek, dolandırıcıların tuzağına düşmemelerini istedi.

'İNTERNET ÜZERİNDEN KONTEYNER DİYE YAZDIM'

Bir hafta önce internetten konteyner almak istediğini ifade eden Uçakkuş, "Bir hafta önce internet üzerinden 'konteyner' diye yazdım. İki katlı konteyner çıktı. Ben de firmayı aradım. Aradığımda açmadılar, daha sonra onlar beni aradı. 'Konteyner alacağım' dedim. 'Tamam, buyurun bizde var' dediler. 'Kaç para olur' dedim. Onlar da '40 bin lira olur' dedi. Ben de ikna oldum. İkna olunca da biraz da kapora verdik. Aradan bir hafta sonra beni tekrar aradılar, 'biz tıra yükledik konteyneri. IBAN attım parayı gönder' dedi. Ben de 'mal gelmeden parayı nasıl çıkartayım' dedim" diye konuştu.

HEM DOLANDIRDI HEM KÜFÜR ETTİ

Dolandırıcının kendisine telefonda küfrettiğini belirten Uçakkuş, "Sonra bir daha telefonla aradı. 'Ne oldu bizim para, göndermedin' dedi. Daha sonra aradım, açmıyor telefonu. Sabah tekrar aradım. Sabah da o nakliyeci çıktı. 'Dedim ne oldu araba?' 'Araba Polatlı'da arıza yaptı. Allah izin verirse saat 3-4 gibi gelir' dedi. Ben de 'tamam' dedim. Yine arayınca da bana küfür etti. Daha sonradan da ulaşamadım" şeklinde konuştu.

'BURADAN TÜM TÜRKİYE'YE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM'

Mağdur olduğunu anlatan Uçakkuş, "Sakın benim düştüğüm hataya düşmesinler. Dikkat etsinler. Dolandırıcılar var. Beni dolandırdılar, masraf ettirdiler. Sakın benim düştüğüm hataya düşmesinler. Buradan bütün Türkiye'ye çağrı yapıyorum. Mal gelince parayı versinler. Mağdur olmasınlar benim gibi" dedi.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamda değil problem ülkede, şimdi sürünecek duracak parasını alabilmek için, diğer dolandırıcılar da dolandırmaya devam edecek...
    Cevapla
  • Onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Son dolandırma haberi olmayacak, Çalanın çaldığı çarpanının çarptığı yanın kalıyor, Hiç değilse devletin adını kullanmamışlar, Nasıl Ahlaksız bi millet olduk ya
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çağrı da bulunuyomuş. Senden öncede yüzlerce kişi çağrıda bulundu.Neden dinlemedin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Dinç 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacım akıllı ol. Sen çok safsın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kel Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarla tamahkar çabuk anlaşırmış
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.