Kırklareli

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç:

11:36 04 Eylül 2015
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç:

"Öğretim üyesi bulamadığımızdan dolayı bazı bölüm ve fakültelerimize öğrenci alamıyoruz"

 Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Öğretim üyesi bulamadığımızdan dolayı bazı bölüm ve fakültelerimize öğrenci alamıyoruz" dedi.

Aykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de üniversitelerin son yıllarda hızla büyümesinden dolayı, öğretim üyesi bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Türkiye'de ihtiyaca cevap verecek kadar öğretim üyesinin bulunmadığını savunan Aykaç, üniversitelerin çok sayıda öğretim üyesine ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Öğretim üyesi sıkıntısı nedeniyle kendi üniversiteleri gibi birçok üniversitenin fakültelere ve bazı bölümlere öğrenci alamadıklarını anlatan Aykaç, şunları kaydetti:

"Öğretim üyesi bulabilirsek mevcut fakültelerin yeni bölümlerini açmak istiyoruz. Türkiye genelinde öğretim üyesi bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Türkiye'de birçok üniversite öğretim üyesi bulmakta zorlanıyor. Üniversiteler çok hızlı büyüdü. Öğretim üyesi sayısı bu kadar hızlı büyümüyor. Sanıyorum bir iki yıl içinde öğretim üyesi sayısı artacaktır. Öğretim üyesi bulmadığımızdan dolayı bazı bölümler ve fakültelerimize öğrenci alamıyoruz. YÖK'ün uyguladığı öğretim üyesi yetiştirme programı var. Bu program ile bizim kadromuza alınıp doktora, yüksek lisans için gelişmiş üniversitelere giden arkadaşlar yavaş yavaş geri dönecektir. Bu da öğretim üyesi sıkıntısını bir nebze giderecektir."

Aykaç, öğretim üyelerinin özlük hakları iyileştirildikçe sıkıntının çözülebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.