Kırklareli

Denizde kaybettikleri kızları Almanya'da ortaya çıktı

14:16 18 Eylül 2015
Denizde kaybettikleri kızları Almanya'da ortaya çıktı

ÖZGÜN TİRAN - İzmir'den Yunanistan'a giderken içinde bulunduğu teknenin batması sonucu denizde kaybolan 9 yaşındaki Suriyeli Heba, Almanya'da ortaya çıktı. Suriyeli Osama Dghıem ve Kıtadija Alelıw çifti, 6 aydır görmedikleri kızlarına kavuşmak için yardım bekliyor.

Edirne'ye gelen Suriyeli Osama Dghıem ve Kıtadija Alelıw çifti, teknenin batmasının ardından kurtarılan ve başka bir grupla önce Yunanistan'a, ardından da Almanya'ya gönderilen 9 yaşındaki Heba Dghıem'e kavuşmayı hayal ediyor.

Baba Osama Dghıem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaştan kaçarak yaklaşık 1 yıl önce ailece Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye'den 6 ay önce deniz yoluyla Avrupa ülkelerine gitmeye çalışırken, içinde bulundukları teknenin battığını anlatan Dghıem, burada 9 yaşındaki kızları Heba'yı kaybettiklerini ifade etti.

Kurtarıldıktan sonra eşi ve 6 yaşındaki oğlu Abdurrahman ile bir süre hastanede tedavi gördüklerini ve kızlarından hiç haber alamadıklarını belirten Dghıem, kazadan yaklaşık 2 ay sonra kızlarının kendisini cep telefonuyla arayarak "Almanya'da olduğunu" söylediğini kaydetti.

- "Bizi Türk ekipler kurtardı"

Tek hayallerinin kızlarına kavuşmak olduğunu ifade eden Dghıem, şunları kaydetti:

''Kızımın yanındaki diğer Suriyeli sığınmacılar, bizi tanıdıkları için telefonla ulaştılar ve Almanya'da olduklarını söylediler. Kızım şimdi orada devletin bir yurdunda kalıyor. Suriye'de iç savaş çıktığında ailemle İstanbul'a gitmeye karar verdik. Bizi organizatörler İzmir'e getirdi. İzmir'de de baktık insanlar deniz yoluyla Avrupa gitmeye başladı. Ben de bir organizatör ile anlaştım ve bizi bir kamyonete koydular. Kamyonet kasasında 2 saat nefes alamadık. Neredeyse ölecektik. Böyle bir şeyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Bizi daha sonra denize getirdiler, organizatör parayı aldı, kayboldu. Hiç paramız da kalmadı. Daha sonra İzmir'de tekneye bindirdiler. Tekne de bir süre sonra battı. Bizi Türk ekipler kurtardı. Kızım ise orada kayboldu. Daha sonra kızım bize telefonla ulaşarak Almanya'da olduğunu söyledi. Telefonla görüşmemizde kızımı da o olayda yine kurtarma ekibi kurtarmış ancak daha sonra birbirimizi bulamadığımız için kızım bir başka grupla Yunanistan'a geçmiş oradan da Almanya'ya gitmiş. Kendisiyle telefonla konuşuyoruz. İnşallah bir gün ona kavuşacağız.'

- ''Sesini duymak bile mutlu ediyor''

Anne Kıtadija Alelıwı ise aylardır kızının sadece telefonla sesini duyabildiğini söyledi.

Çok zor günler geçirdiklerini belirten Alelıwı, kızlarına kavuşmayı çok istediklerini ifade etti.

Kızını çok özlediğini dile getiren Alelıwı, ''Yetkililerden rica ediyorum, bizi kızımıza kavuştursunlar. Her gün onu düşünüyorum, ne yemek yiyor, ne yapıyor, sadece telefonda konuşuyor ve 'anne gel' diye ağlıyor. Allah bize yardım etsin. İki aydır hamileyim ilaç alacak para yok. Kızım için yüreğim yanıyor'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.