Kırklareli

"Bal ormanı" projesi

11:36 08 Ekim 2015
"Bal ormanı" projesi

Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği Başkanı Hediye Dalgıç, "Kırklareli'nde 'Bal ormanı' projesi ile kadınlara eğitimler vereceğiz" dedi.

Dalgıç, Kırklareli'nde bir restoranda kadın girişimler ile bir araya gelerek, Mersin'de başarıya ulaştıkları 'Bal ormanı' projesini Kırklareli'nde de uygulamak istediklerini söyledi.

Kadın girişimci sayısının artması gerektiğini belirten Dalgıç, Türkiye'nin ikinci kadın valisi olarak Kırklareli'nde görev yapan Esengül Civelek'inde kadınlara her türlü desteği verdiğini ifade etti.

Kırklareli'nde arıcılığı bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Dalgıç, "Hükumetin dezavantajlı gruplara yönelik çok ciddi hibe programları var. Hibenin bir bölümü 5 yıl ufak ödemeli geri alınıyor. Bu desteklerden faydalanmanız için açacağınız iş için o meslek dalı ile ilgili eğitim almanız lazım. Yada girişimcilik eğitimi almanız gerekiyor. Alacağınız sertifika destek almanız için çok faydalı oluyor. Mersin’de girişimcilik eğitimi verilen kadınlara kendi istedikleri meslek gruplarına göre ayrıştırdık. Büyük çoğunluğu yaklaşık 700 kadına arıcılık eğitimi verdik. Bu eğitimi alan kadınlarımız KOSGEB’e başvurarak destek alma şansı yakaladılar. Kırklareli'nde 'Bal ormanı' projesi ile kadınlara eğitimler vereceğiz. Kırklarelili kadınlarımızda artık arı yetiştirerek maddi kazanç elde edebilecek." şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.