Kırklareli

Dereköy Sınır Kapısı'ndaki yenileme çalışmaları

09:06 20 Ekim 2015
Dereköy Sınır Kapısı'ndaki yenileme çalışmaları

Vali Cicelek, sınır kapısında incelemelerde bulundu

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın Edirne'de düzenlenen bir programda Dereköy Sınır Kapısı'nın yakında tır trafiğine açılacağı müjdesini vermesi üzerine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Jandarma Alay Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eeser, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve beraberindeki heyet sınır kapısında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Civelek, incelemelerinin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dereköy Sınır Kapısı’nın Tır Trafiğine açılması ile birlikte, Avrupa da ki tır taşımacılığının geçişlerinin yarısını üstlenen, Kapıkule, Hamzabeyli ile İpsala Sınır kapılarında artan yoğunlukta azaltılmış olacağını söyledi.

Kapının tır trafiğine açılacak olmasına  sevindiklerini anlatan Civelek, "Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın yakında tır geçişlerine açılacak olması Kırklareli'ne katma değer sağlayacak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kapımız tır trafiğine inşallah 2016'da açılacak" diye konuştu.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.