Kırklareli

Dezavantajlı çocuklar sporla topluma kazandırılacak

10:29 25 Ekim 2015
Dezavantajlı çocuklar sporla topluma kazandırılacak

 Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce hazırlanan "Futbolun Gülen Yüzleri Projesi" ile dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması hedefleniyor.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında dezavantajlı çocuklar arasında futbol turnuvası düzenleneceğini söyledi.

Dezavantajlı çocukların sporla kötü alışkanlıklardan uzaklaşacağına, topluma kazandırılacağına ve okula devamsızlıklarının azalacağına inandığını belirten Aydın, çocukların sürekli spor yapmalarına yardımcı olacaklarını ifade etti.

Projeyle ilk etapta yaklaşık 100 çocuğa spor sevgisi aşılamak istediklerini dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Dezavantajlı çocuklarımızın topluma kazandırılması ve suçlardan uzak kalmalarını sağlamak amacıyla çalışma başlattık. Hazırladığımız projeyle dezavantajlı çocuklardan takımlar oluşturduk. Bu çocuklarımız arasında futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Sporla yaklaşık 100 dezavantajlı çocuğumuzu topluma kazandıracağız. Futbolla çocukların karakter gelişimi sağlamayı, onlara etik kurallar ile zamanı yönetme gibi becerileri kazandırmayı amaçlıyoruz. Dezavantajlı çocuklarımız, üstlendiği görevleri yerine getirme becerisine sahip olacaklar. Bu da onların sosyalleşme becerilerini geliştirecek."

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.