Kırklareli

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

14:14 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümünde Babaeski ve Lüleburgaz'da anıldı

 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümünde Babaeski ve Lüleburgaz ilçelerinde törenlerle anıldı.

Babaeski Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Babaeski Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, 1. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Güngör Gündoğdu, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, siyasi parti ve dernek temsilcilerinin çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu salonunda devam eden törende, Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Reyhan Güven günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. 

Tören, şiirlerin okunması ve ‘Atatürk Oratoryosu’ ile sona erdi.

- Lüleburgaz

Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende ise Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Emin Halebak, Garnizon Komutanı Cemalettin Doğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Halk Eğitimi Merkezi'nde devam eden törende bir konuşma yapan Lüleburgaz Anadolu Lisesi Müdürü Arzu Becenel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve şükran duyguları ile andıklarını söyledi.

Türk ulusunu bağımsızlığına kavuşturan, uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ardından 77 yıl geçtiğini belirten Becenel, akılcı, yaratıcı düşünen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve özgür bireylerin oluşturduğu muasır medeniyet seviyesini yakalayıp onu aşan bir toplum yaratmayı amaçladığını kaydetti.

Törende öğrenciler tarafından şiir okunarak oratoryo gösterisi yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.