Kırklareli

Yeni Akit gazetesi yetkilileri hakkında suç duyurusu

17:06 13 Kasım 2015
Yeni Akit gazetesi yetkilileri hakkında suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırklareli Şubesince, Yeni Akit gazetesinin 10 Kasım'da yayımlanan haberlerde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiği" iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

ADD Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Yeni Akit gazetesinin Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiğini ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete yapılan saldırıların sınır tanımadığını, Atatürk'ün anısına yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Girgin, hakaretlerin Atatürk'e gönülden bağlı olan insanları kışkırtmak ve kargaşa yaratmak amacıyla yapıldığını anlattı.

Girgin, "Amaçlarına ulaşamayacaklar. Ancak bu saldırılara karşı sabrımızın sonsuz olduğu da düşünülmemelidir. Türk yurduna ve cumhuriyetine hayat veren büyük önderin anısına yaptıkları bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyor, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Kırklareli Adliye binasına giden dernek üyeleri, adı geçen geçen gazete için suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.