Kırklareli

Yüzerek hayata tutundu

12:56 03 Aralık 2015
Yüzerek hayata tutundu

Kırklareli'nde annesini doğum esnasında  kaybeden, üvey annesinin de hastane bahçesine bıraktığı engelli Muhammed Güzel, yüzerek hayata tutundu.

Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin 1999 yılında Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde doğum yaparken hayatını kaybettiğini söyledi.

Annesinin ölümünden sonra babasının ikinci evliliğini yaptığını belirten Güzel, üvey annesinin de 3 yaşındayken kendisini hastane bahçesine bıraktığını ifade etti.

Tedavi gördüğü hastanedeki bir hemşirenin kendisine koruyucu aile olarak sahip çıktığını dile getiren Güzel, geçen yıl Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanarak eğitim hayatına başladığını söyledi.

Kırklareli'nde bir yıldır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evinde kaldığını dile getiren Güzel, yaklaşık 5 yıldır da yüzme sporuna merak sardığını vurguladı.

İki ayağınında da olmamasına rağmen güzel yüzdüğünü fark ettiğini anlatan Güzel, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yaklaşık beş yıl önce eğitim gördüğüm okul tarafından gezi düzenlendi. Gezide arkadaşlarımla denize girdim ve iyi bir şekilde yüzdüğümü fark ettim. O günden sonra bana bir öz güven geldi ve yüzme sporuna yöneldim. Bu yıl İstanbul'da Engelliler Yüzme İl Şampiyonası'na katıldım. Yarışmada, 100 metre ters yüzüş ile 50 metre serbest yüzmede birinci oldum. Şimdi ise Türkiye Engelliler Yüzme Şampiyonası'na katılacağım. İnşallah birinci olurum. Yaşadığım birçok acıya ve zorluklara rağmen hayatımı en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyorum. Tek hayalim yüzme alanında başarılı olmak ve Türkiye'yi dünyada temsil etmek" şeklinde konuştu.

Güzel, uzun yıllarda göremediği babasını bulmayı da çok istediğini sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.