Kırklareli

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

09:34 05 Aralık 2015
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu: - "Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın toplumsal alanda mutlaka güçlendirilmeleri gerekmektedir"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınların toplumsal alanda güçlendirilmeleri gerektiğini bildirdi.

Kesimoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir kadın hakları savunucusu olduğunu belirtti.

5 Aralık 1934'de, kadınların genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştuğunu ifade eden Kesimoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Ulu Önderimiz eşit seçme ve seçilme hakkını milli mücadelede erkeklerle omuz omuza savaşmış olan kadınlara karşı bir sorumluluk olarak görmüştür. Türk kadını asli görevi olan analık sorumluluğunu her zaman yerine getirmiş ve bu görevinden asla taviz vermemiştir. Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın toplumsal alanda mutlaka güçlendirilmeleri gerekmektedir."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.