Kırklareli

"Turizmde Yenilikler ve Gelişmeler" konferansı

18:25 08 Aralık 2015
"Turizmde Yenilikler ve Gelişmeler" konferansı

KLÜ Rektörü Aykaç: -"Nereye gideceğini bilene bütün dünya yol verirmiş"

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Nereye gideceğini bilene bütün dünya yol verirmiş" dedi.

Aykaç, Turizm Fakültesi tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Trakya Bölgesi'nde turizmi geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Üniversitenin her fırsatta turizmi ele aldığını aktaran Aykaç, turizmin gelişmesiyle birlikte bölge ve ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Trakya'nın turizmde söz sahibi olacağına inandıklarını ifade eden Aykaç, "inanıyorsak bu konuda yapılan gayretleri seve seve yapmak lazım. Bunlardan yılmamak lazım. Hergün bir adım ilerliyoruz belki ama olsun biz hedefimizi biliyoruz. Nereye gideceğini bilene bütün dünya yol verirmiş. Eğer biz nereye gideceğimizi biliyorsak, bunu iyi tarif edebiliyorsak sanıyorum bu konudaki engeller aşılacak ve bu konuda aydınlanacaktır. Turizm konusunda bizim beklediğimiz, beklemediğimiz gelişmeleri mutlaka eninde sonunda bu bölge hak edecektir, kazanacaktır. Önce turizmle ilgili bölgenin bilgilerini bizim öğrenmemiz gerekiyor. Bunları içselleştirmemiz, bunlara inanmamız gerekiyor ve ne gibi sonuçlar doğuracağını bilmemiz gerekiyor. Sonrada belirli bir olgunluktan sonra sanıyorum biz sonuç almaya başlarız" diye konuştu.

Daha sonra Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) eski yönetim kurulu üyesi Beste Emre Güngör, Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyesi doçent doktor Günay Çetin, Trakya Kalkınma Ajansı proje izleme ve değerlendirme uzmanı Necmi Gündüz ile bir internet sitesinin sahibi Dinçer Alabaşoğlu, birer konuşma yaptı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.