Kırklareli

"Arı sütü taze ve dozunda alınmalı"

12:51 12 Aralık 2015
"Arı sütü taze ve dozunda alınmalı"

 ÖZGÜN TİRAN - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel, arı sütünün iyileştirici ve onarıcı etkisi nedeniyle pek çok hastalığın tedavisinde kullanıldığını ancak mümkün olduğu kadar taze tüketilmesi ve kür şeklinde alınması gerektiğini bildirdi.

Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıların çiçek tozlarını petek gözlerine depolamasıyla oluşan arı ekmeğinde, protein içeriğinin zengin olduğuna dair bilimsel çalışmalar bulunduğunu söyledi.

Arı ekmeğinin iştah açıcı, kilo aldırıcı, fiziksel kondisyonu artırıcı, enerji verici özellikleri de bulunduğunun ifade eden Yücel, şu bilgileri aktardı:

"Arı ekmeği, özellikle okul çağındaki çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlıyor. Bununla beslenen çocuklarda hem zihinsel hem de kas gelişiminin çok hızlı olduğu tespit edildi. Ayrıca, kolit ve gastrit hastalıklarının tedavisinde başarılı sonuçlar vermektedir. Arı ekmeği uygun şartlarda hasat edilmiş olmalı, soğuk ve kuru ortamda korunmalıdır. Biyolojik olarak çok yüksek değerde olan bu ürünün, mümkün olduğu kadar taze ve kürlerde kullanılması önerilmektedir."

  -"Arı sütü vitamin sözlüğü gibi"

Yücel, 5-15 günlük işçi arıların alt çene ve boğaz bezlerinin salgılarından elde edilen arı sütünün içeriğinde de B başta olma üzere, A, C, D ve E vitaminleri bulunduğunu söyledi.

"Terapötik (iyileştirici) ve onarıcı etkisi nedeniyle pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan arı sütü, mümkün olduğu kadar taze tüketilmeli ve kür şeklinde alınmalıdır" uyarısını dile getiren Yücel, bu ürünün de karaciğer yağlanması, iltihaplı eklem hastalıkları, yorgunluk, zayıflık, halsizlik, depresyon gibi sorunları gidermeye yardımcı olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.