Kırklareli

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit:

12:54 12 Aralık 2015
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit:

"Kış aylarında kahvaltıya daha fazla özen gösterilmelidir"

 Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, kış aylarında kahvaltıya daha fazla özen gösterilmesi uyarısında bulundu.

Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında dengeli ve sağlıklı beslenmeye daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ifade eden Cerit, beslenmede günün en önemli öğünün kahvaltı olduğunu söyledi.

Kahvaltının insanın enerjik olmasını sağlayarak metabolizmayı çalıştırdığını aktaran Cerit, yemeğin ardından sindirim sisteminin de çalışması ile insanın daha az üşüdüğünü kaydetti.

Kahvaltıda, peynir, yumurta, mevsim sebzeleri ile tahıllı ekmek tüketilmesi önerisinde bulunan Cerit, ''Kış mevsiminde beslenme tarzınızda yapılacak birkaç değişiklik ile hem bağışıklık sistemini güçlendirebilir, hem de insanların dinamik ve enerjik olmasını sağlar. Günün zinde ve güzel geçmesini sağlayacak en önemli öğün kahvaltıdır. Kış aylarında kahvaltıya daha fazla özen gösterilmelidir. Kahvaltı gece boyunca düşen kan şekerini dengeler ve metabolizmanın çalışmasının sağlar. Ayrıca kahvaltı menüsünü sindirirken oluşacak enerji insanın daha az üşümesine neden olur. Kahvaltıda menüsünde mutlaka peynir yumurta, mevsim sebzeleri ile tahıllı ekmek tüketilmelidir" diye konuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.