Kırklareli

- Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci:

11:21 19 Aralık 2015
- Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci:

"Besiciler borçlarını kapamak için hayvanını satıyor"

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, ''Besiciler borçlarını kapamak için hayvanını satıyor" dedi.

Dermenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan besicilerinin borçlarını kapatmak ve masraflarını karşılamak amacıyla her yıl büyük oranda hayvan sattığını söyledi.

Son iki yıldır süt fiyatlarına zam gelmemesi ve bakım maliyetlerinin de artmasıyla küçük besicilerin gelir elde edemediğini ileri süren Dermenci, besicilerin çareyi hayvan satmakta bulduğunu belirtti.

Bölgede yetiştirilen hayvanların et ve süt kalitesinin yüksek olduğunu aktaran Dermenci, bölgenin hayvancılık bakımından Türkiye'de önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Besicilere hayvanlarını satmaması konusunda uyarıda bulunan Dermenci "Trakya Bölgesi bir damızlık deposudur. Bölgemiz damızlık hoştayn ırkında Türkiye’nin en iyi bölgesidir. Türkiye'nin birinci derecede damızlık düve talebi Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de karşılanıyor. Son iki yıldır süt fiyatlarının artmaması ve besi maliyetlerinin artmasıyla besicilerimiz zor günler geçiriyor. Hastalıklarından ari olan Trakya Bölgesi'nde küçük besicilerin hayvancılıktan elde ettiği gelir yetersiz kalıyor. Besiciler borçlarını kapamak için hayvanını satıyor."

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.