Kırklareli

Telefon dolandırıcıları en fazla erkekleri mağdur ediyor

16:02 22 Aralık 2015
Telefon dolandırıcıları en fazla erkekleri mağdur ediyor

Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Mandacı, "Telefon dolandırıcıları 2015 yılında en en fazla erkekleri mağdur etmiş. Kırklareli'nde 2015 yılında meydana gelen olaylarda 30'u erkek 12 kişi mağdur edildi" dedi.

Mandacı, emniyet müdürlüğü binasında, sivil toplam kuruluşlarının temsilcileri, banka çalışanları, PTT görevlileri, meslek odaları temsilcileri, okul aile birlikleri temsilcilerine yönelik, "İletişim yoluyla dolandırıcılık" konferansında yaptığı konuşmada, kendisini, polis, savcı, asker gibi tanıtarak, para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kırklareli'nde 2015 yılında 55 olayda 42 vatandaştan, 407 bin lira, 2 bin 376 avro, 2 bin 50 dolar, altın set, 30 bilezik, 17 cumhuriyet altını, küpe, saat, pırlanta ve kolye gibi ziynet eşyalarının alınarak mağdur edildiğini anlatan Mandacı, meydana gelen bir çok olayı aydınlatarak, şüphelilerini yakaladıklarını kaydetti.

Vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini dile getiren Mandacı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Telefon dolandırıcıları 2015 yılında en en fazla erkekleri mağdur etmiş. Kırklareli'nde 2015 yılında meydana gelen olaylarda 30'u erkek 12 kişi mağdur edildi. Mağdur edilenlerin üniversite, ilkokul ve lise mezunu olduklarını görüyoruz. Paranın kokusunu nerede alırsalar oraya yönleniyorlar. Kendilerini polis, asker, savcı gibi sahte unvanlarla tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları şahıslara, terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği, hesaplarındaki paraların çekilerek devlet güvencesi altına alınacağı, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı, gizli operasyon yürütüldüğü, deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı gibi senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturarak vatandaşlarımızı dolandırmaktadırlar. Bunların yanı sıra dolandırıcı şahıslar kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşlarımızın telefon ekranında 155 Polis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaparak güvenlerini kazanmaktadırlar. Hatta polis ekiplerini, sahte ihbarlarla aradıkları vatandaşın ikamet bölgesine yönlendirip senaryolarının inandırıcılığını sağlamaktadırlar." 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.