Kırklareli

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci:

09:28 28 Aralık 2015
Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci:

 Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci,  "Ulusal Süt Konseyi'nden beklentimiz süt fiyatlarının enflasyon oranında artırılmasıyla, süt fiyatlarında istikrar sağlanmasıdır" dedi.

Dermenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut süt fiyatlarının düşük olduğunu söyledi.

Üreticinin süt fiyatlarında artış beklediğini ifade eden Derrmenci: "Üretici olmadan sanayici, sanayici olmadan da üretici olmayacağının iyi bilinmesi gerekmektedir. Eğer gerçekten bahsedildiği gibi bölgemizde olmasa da Ülkemizde bir süt fazlalığı varsa, Bakanlığımızın süt tüketimi ile ilgili çok güzel bir uygulaması olan, Okul Sütü Projesinin, yılın belli ayından ziyade okul öğretim yılı boyunca verilmesinin daha uygun olacağı görülmektedir. Ayrıca süt tozu üretiminde ihracat desteğinin artırılmasıyla, süt üretiminin geliştirilmesi, kayıt altına alınması, çiğ sütün fazla olduğu dönemlerde, süt tozu yapılmak suretiyle piyasadan çekilerek, süt fiyatlarında istikrarın sağlanmasıyla sanayici de desteklenmiş olacak ve böylelikle süt fazlalığının da önüne geçilmiş olunacaktır. Ulusal Süt Konseyinden beklentimiz süt fiyatlarının enflasyon oranında artırılmasıyla, süt fiyatlarında istikrar sağlanmasıdır" şeklinde konuştu.

Kırklareli'nin hastalıklardan ari  bir bölge olduğunu anımsatan Dermenci, hayvancılık ve süt üretiminde de bir ivme kazanıldığını dile getirdi.

 Son 1.5 yıldır süt fiyatlarında artış olmadığını ileri süren Dermenci,  hayvancılık çok zor ve emek gerektiren bir iş olduğunu anlattı.

Dermenci, 2010 yılında yaşanan et krizinin tekrar yaşanmaması için çiğ süt fiyatlarının acilen artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.