Kırklareli

Kırklareli'nde yılbaşı protestosu

17:44 30 Aralık 2015
Kırklareli'nde yılbaşı protestosu

Kırklareli'nde bir grup, yılbaşı kutlamalarını protesto etti. 

Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği Kırklareli Temsilciliği üyesi bir grup, ellerinde "Müslüman noel kutlamaz", ve "Özene özene özümüzü kaybettik" gibi yazılar bulunan döviz ve pankartlarla yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi. 

Grup adına açıklama yapan Kenan Dündaran, yılbaşı kutlamalarının İslam dininde yeri olmadığını ve haram olduğunu belirtti. 

Müslümanlar'ın öldürüldüğü, insanların açlıktan ya da savaştan kaçarken öldüğü günlerde eğlenmenin doğru olmadığını söyleyen Dündaran, yılbaşında Müslümanlar'ın geride kalan bir yılda ahiret hayatı için verdiği uğraşın hesabını yapması, hatalarını fark ederek aynı hataları yapmaması için kendilerini hesaba çekmesi gerektiğini anlattı. 

İnsanların dünyada yaptığı hatalar ve işlediği sevaplarla hesaba çekileceğini aktaran Dündaran, şunları kaydetti:

"Yeni bir seneye hazırlanırken yapılması gereken şey, büyüklerimizin tavsiye ettiği gibi kendimizi hesaba çekmektir. Kılmadığımız namazlar, tutmadığımız oruçlar bizden sorulacaktır. Gençliğimizi nerede harcadığımız, bedenimizi nerede yıprattığımız bizden sorulacaktır. Malımızı nasıl kazanıp nerede harcadığımız bizden sorulacaktır. Allah’ın bizleri kardeş ilan ettiği insanların üzerine bombalar yağarken sen eğlenemezsin, kardeşlerin açlıktan ölürken İslam medeniyetinin tesis edildiği öz yurtlarından vatanlarından kaçmak zorunda kalıp denizlerin bilinmezliklerinde kaybolurken veya minicik bir yavrunun bedeni kıyımıza vururken sen eğlenemezsin." 

Grup, açıklamanın ardından tekbir getirerek dağıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.