Kırklareli

Soğuk hava, pazarcıyı da olumsuz etkiledi

14:08 02 Ocak 2016
Soğuk hava, pazarcıyı da olumsuz etkiledi

Hava sıcaklığının eksi 6 dereceye düştüğü Kırklareli'nde süs havuzları buz tutarken, halk pazarındaki esnaf da soğuktan olumsuz etkilendi

Kırklareli'nde hava sıcaklığının eksi 6 dereceye düşmesiyle süs havuzları buz tutarken, halk pazarındaki esnaf da soğuktan olumsuz etkilendi.

Tüm yurtta görülen soğuk ve yağışlı hava Kırklareli'nde de etkili oldu. Kentteki süs havuzları buz tutarken, halk pazarındaki çok sayıda esnaf tezgah açamadı.  

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası basın sözcüsü Erdinç Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm yurdu etkisi altına alan soğuk havanın pazarcı esnafını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Hava sıcaklığının eksi 6 dereceye kadar düşmesi nedeniyle birçok esnafın tezgah açamadığını belirten Günel, tezgah açan esnafın da çeşitli yöntemlerle ısınmaya çalıştığını kaydetti.

Vatandaşların da soğuk hava nedeniyle pazara ilgi göstermediğini dile getiren Günel, pazarcı esnafının tüm zorluklara rağmen vatandaşlara hizmet sunmaya çalıştığını anlattı.

Pazarcı esnafından Okan Kay ise sabah saatlerinde hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğünü vurgulayarak, zor şartlar altında tezgah açtıklarını ifade etti. 

Meteoroloji yetkilileri, yarın ve pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.