Kırklareli

Telefon hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı

12:51 24 Ocak 2016
Telefon hırsızlığı güvenlik kamerasına yansıdı

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce müşteri olarak gelen ve kendisini İlyas Ç. olarak tanıtan şüphelinin telefon tamirinden anladığını ve işe ihtiyacı olduğu bunun için çalışmak istediğini söyledi.

Kırklareli'de bir iş yerinden cep telefonu çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Alınan bilgiye göre, Karakaş Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda Furkan Zengin’e ait bir iş yerinde 2 gün önce çalışmaya başlayan, kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi, cep telefonlarını çöp kutusuna atarak sakladı.
Daha sonra çöpleri atma bahanesiyle iş yerinden ayrıldığı güvenlik kameralarınca kaydedilen şüpheliye ulaşılamadı.
İş yeri sahibi Zengin’in hırsızlık olayını fark etmesinin ardından durumu polis ekiplerine bildirdi.
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Denemek amacıyla şüpheliye birkaç gün telefon tamir ettirdiklerini aktaran Zengin, iş yerinde kahvaltı yapmak amacıyla mutfağa gittiği esnada şüphelinin çöpleri atmak bahanesiyle dükkandan ayrıldığını belirterek, ‘‘Uzun bir süre dükkana gelmemesi üzerine kamera kayıtlarını inceledim. Ben mutfaktayken çöp kutusuna müşterilerin tamir amacıyla bıraktığı ve bana ait cep telefonlarını çöp kutusuna atarak dükkandan ayrıldığını gördüm. Hemen polisi arayarak ihbarda bulundum. Telefon sayısını tam olarak bilmiyorum. Müşterilerimizin telefonları ile bizim eksik telefonlarımız var. İlk belirlemelerimize göre yaklaşık 20 bin lira bir zararım var. Müşterilerime de çok mağdur oldum’’ diye konuştu.

Zengin, şüphelinin bir an önce yakalanmasını istediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.