Kırklareli

Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yılı

09:45 25 Ocak 2016
Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yılı

Uğur Mumcu gibi faili meçhul cinayet sonucu öldürülen birçok gazeteci, bilim adamı ve yazarların demokrasi şehidi olarak anıldığını aktaran Kesimoğlu, "Biz sadece uğur mumcuyu demokrasi şehidi olarak geleceğe uğurlamadık, aynı zamanda yine onurunu satmayan gazeteciler, bilim adamları, yazarlar var. Birçok yurtseveri geleceğe uğurladık. Karanlığa, kahpe kurşuna, kahpe bir bombaya kurban verdik ama onların hepsini biz yüreğimize yazdık. Geleceğe taşıyacağız, özlemle sevgimizi koruyacağız. Uğur Mumcu yurt sever kimliğiyle, Atatürkçü, demokrat, aydın, çağdaş duruşuyla hepimizin gönüllerini fethetti. Kalemler satılabilir. Kimileri satmayı tercih ederler. Kimileri de onur meselesi kabul ederler ve vurulurlar. Tıpkı uğur mumcu olduğu gibi. Uğur mumcuyu hep sevdik sevmeye de devam edeceğiz.’"

Kırklareli Belediyesi tarafından gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, eski CHP Ankara Milletvekili Uluç Gürkan ve partililer katıldı.

Kesimoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu’yu büyük bir özlemle andıklarını söyledi.

Aydın, çağdaş, demokrat, Atatürkçü ve yurtsever kimliği ile Uğur Mumcu’nun herkesin gönülleri fethettiğini ifade eden Kesimoğlu, hayatı boyunca hiçbir zaman kalemini satmadığını belirtti.

Gürkan ise Uğur Mumcu ile askerlik anılarını anlattı.

Etkinlikte şarkıcı Suavi de konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.