Kırklareli

Sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi verildi

10:35 10 Şubat 2016
Sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi verildi

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce tedavi görerek sigarayı bırakan kişilere teşekkür belgeleri verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, müdür yardımcıları ile sigarayı bırakan 9 kişi katıldı.

Cerit, etkinlikte yaptığı konuşma, sigaranın insan sağlığına son derece zararlı etkilerinin bulunduğunu söyledi.

En büyük halk sağlığı sorunlarından birinin sigara olduğunu belirten Cerit, sigara kullanan kişilerin hem kendilerini, hemde çevresindeki insanları zehirlediğini ifade etti.

Sigara kullanımının kişilerin aile ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu aktaran Cerit, sigara kullanımını azaltmak ve sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Sigaranın içerisinde 3 bin 700 farklı zehir maddesinin bulunduğunu anımsatan Cerit, şöyle konuştu:

"Sigara en büyük toplumsal bir olaydır. Sigara doğrudan insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi, pasif içicilere de büyük zararlar veriyor. Sigaranın içerisinde 3 bin 700 farklı zehir maddesi bulunuyor. Bunların büyük bölümü kanserojendir. Karbonmonoksit, hidrojen siyanid ve amonyak gibi zehirli kimyasal maddeler, bir nefes sigarayla kan dolaşımına karışır. Bunun sonucunda bir takım akciğer ve diğer organlarla ilgili rahatsızlıklar başlar. Tüm bu zararları fark eden vatandaşlarımız KETEM'e müracaat ederek tedavi görüyor. Bunların arasında sigarayı bırakmayı başaran 9 kişiyi tebrik ediyorum."

Cerit, konuşmasının ardından sigarayı bırakan kişilere teşekkür belgelerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.