Kırklareli

ÖNDER'den seçmeli ders çağrısı

14:53 15 Şubat 2016
ÖNDER'den seçmeli ders çağrısı

Basın açıklamasına AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Memur-Sen Kırklareli Şube Başkanı Selahattin Karanfiler ile ÖNDER üyeleri katıldı.

Kırklareli ve Tekirdağ'da İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) üyelerince seçmeli ders çağrısında bulunulmak üzere basın açıklaması yapıldı.

ÖNDER Kırklareli Temsilcisi Yasin Çakırel, Şevket Dingiloğlu Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4. sınıf, ortaokul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli noktanın seçmeli dersler konusu olduğunu belirterek, "Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına Temel Dini Bilgiler, Hazreti Muhammed'in Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz" dedi.

Ahlaklı bir toplumun, ahlaklı bireylerden geçtiğini belirten Çakırel, ahlak eğitiminin ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından geçtiğini kaydetti.

Orta öğretim ve lisede eğitim gören öğrencilerin Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed’in hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmelerini isteyen Çakırel, öğrencilerin bu derslerle bilgi birikimlerinin artacağına inandığını dile getirdi.

Geleceğin emanetçileri çocukların güvenli bir şekilde geleceğe hazırlamak istediklerini vurgulayan Çakırel, "Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimaglar sayesinde hayallerini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Bir neslin kaderini öndeki nesil belirler. Sevgili veliler, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz, aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

- Çorlu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nce de (ÇİMDER) basın açıklaması yapıldı.

ÇİMDER Başkanı Cemalettin Günay, dernek binasında, İmam Hatipliler Derneği olarak eğitimin her alanında söz sahibi olmaya ve yaptıkları çalışmalarla gençleri geleceğe taşımaya gayret ettiklerini söyledi.

Eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4'ncü sınıf, orta okul ve lise öğrenci ve velileri için en önemli noktanın seçmeli dersler konusu olduğunu belirten Günay, genç öğrencilerin din, ahlak ve değerler dünyasından kopmaması adına Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onların teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.